Задържаният за убийството на жена в Тервел - 51-годишният Фаредин Мемиш Ахмед, е направил пълни самопризнания и е оказал съдействие на разследващите органи, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

За изясняване на фактите и обстоятелствата около престъплението са иззети множество веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска, съдебно-психологична и биологична експертизи.

Тялото на 45-годишната бивша съпруга на задържания бе намерено вчера сутринта на улица "Черно море" в Тервел след подаден сигнал от граждани.

Фаредин Мемиш Ахмед бе заловен около 23.30 ч. снощи в жилище, на което е предстоял ремонт от работодателя му. Ахмед е бил неадекватен след употреба на алкохол и не е оказал съпротива при ареста.

По думите на окръжния прокурор на Добрич, Радослав Бухчев, престъплението е извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост. Наказанието, което законът предвижда, е "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Добрич и Областната дирекция на МВР.