Задържаният за убийството на психолога Иван Владимиров е бил служител на МВР преди 23 години, каза главният секретар на МВР Петър Тодоров пред журналисти, цитиран от БТА.

За причините, довели до трагичния случай, Тодоров посочи - изострени съседки отношения, за които са подавани сигнали от 2020 г. насам.

Има 12 подадени сигнала, като основната част от тях са от извършителя по отношение на действия на майката на жертвата. Сигналите не са били за насилие, а по битови въпроси - шум, цапане на общите части и други подобни.

Убийството е извършено със законно притежавано оръжие.

Главният секретар посочи, че са дадени указания на областните дирекции и районни управления за още по-голямо прецизиране на мотивите, с които гражданите изискват да придобият оръжие. В момента се извършват проверки на вече дадените оръжия.

Иван Владимиров - Нав беше застрелян от своя съсед снощи около 22:30 часа в блок на ул. "Черковна" в София, където живеел.

От прокуратурата отбелязаха, че нападателят не е отрекъл извършеното от него убийство и е предал на органите законния си пистолет.

Образувано е досъдебно производство и се изясняват всички факти и обстоятелства около случая.