52-годишен мъж е прострелял смъртоносно 45-годишен свой съсед в столицата, съобщиха от МВР.

Убитият е известният психолог Иван Владимиров - Нав, а задържаният за престъплението е бивш полицай.

Инцидентът е станал снощи около 22:30 часа на ул. "Черковна" в София, когато е подаден сигнал за прострелян човек в жилищен блок. 

Екипите на полицията и Спешната помощ констатират смъртта на 45-годишния мъж, а извършителят е задържан.

Според информация на bTV убийството е станало на входа на мазетата на кооперацията след съседски спорове, които започнали преди години.

От прокуратурата са заявили пред телевизията, че нападателят не е отрекъл извършеното от него убийство и е предал на органите законния си пистолет. Той е задържан за 72 часа. До края на деня ще му бъде повдигнато обвинение за убийство.

Една от основните версии за престъплението е възникнал спор между двамата. Жертвата е простреляна със законно притежаван пистолет от задържания 52-годишен.

Образувано е досъдебно производство и се изясняват всички факти и обстоятелства около случая.

За трагичната случка съобщава и майката на убития в профила си във Facebook.

"Той беше светлина за много хора. Беше мой учител, подкрепа и опора. Беше детето, с което се гордеех. Беше вдъхновяващ събеседник и продължител на мечтите ми. Беше радост, светеща радост. Можеше да направи още толкова много. Краят дойде неочаквано и нелепо. Съзнанието ми отказва да приеме, че това е реалност", пише Слава Иванова в социалната мрежа, а под поста ѝ се множат съболезнователни коментари. 

Подобен случай имаше и в края на ноември през миналата година, когато на "Женския пазар" мъж застреля 41-годишния си съсед - баща на две деца пред, пред очите на жена му. Жертвата се оказа журналистът Иво Андреев.

Между двамата мъже дълго време имало битов конфликт. Убиецът - 62-годишният Константин Димов получи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".