Семейство от димитровградското село Крепост - мъж на 38 г., съпругата му на 37 г. и сина им на 18 г., е задържано по подозрения за подготвяна изборна търговия. Това съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Чавдар Георгиев. Акцията е била осъществена днес след повече от месец наблюдение, а по случая е образувано досъдебно производство.

В хода на действията в обект за бързо хранене на фамилията органите на реда са открили тефтер с около 20 имена, срещу които са фигурирали различни суми, посочи Георгиев. Намерена е също така и незаконна пушка. Те са иззети като веществени доказателства.

Полицейският началик поясни, че мъжът е криминално проявен и местен лидер, от който населението е имало респект. Предстои да бъде изяснено в полза на кого са били предполагаемите незаконни действия. Идната неделя в селото има балотаж за кмет на населеното място. На този етап задържаните не дават обяснения, каза Георгиев в отговор на журналистически въпрос, предава БТА.

Той обобщи, че в хода на предизборната кампания в региона са осъществени множество проверки по линия на изборните права на гражданите. С днешното образуваните досъдебни производства са три на брой.

Снимка: БТА/МВР