При операция на полицията за противодействие на корупцията са задържани двама данъчни служители от офиса на Националната агенция за приходите в Кърджали, съобщават от МВР.

Служителите на НАП в родопския град са на 34 и 57 години. Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 часа. Предстоят допълнителни процесуално-следствени действия за документиране на престъплението.

По случая е образувано досъдебно производство, като работата продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Кърджали.

Междувременно от НАП разпространиха позиция на изпълнителния директор на агенцията Румен Спецов, в която се заявява, че задържаните инспектори са петно върху доброто име на всички служители.

"Служителите на НАП, задържани от полицията за подкуп, са сериозен удар по имиджа на институцията и по доброто име на 8000 колеги, работещи честно и добросъвестно в приходната агенция", отбелязва Спецов по повод ареста на двама инспектори в сектор "Проверки" в Кърджали.

"Ще окажем пълно съдействие на МВР и прокуратурата за изясняване на случая. Спрямо служителите ще бъде наложена най-строгата санкция, предвидена в Закона за държавния служител, защото е недопустимо сред нас да има хора, които с действията си петнят труда и хвърлят сянка на съмнение върху честността и коректността на 8000 души, работещи в НАП", добавя Спецов.

Той е категоричен, че ръководството на приходната агенция е безкомпромисно към всяка проява на корупция, натиск и опит да се руши доверието на обществото в институцията.