"Никога Асен Василев не се е месил в моята работа. Той е много прагматичен човек. Много внимателно е чел репортерите, които приходната агенция е предавала". Това каза бившият директор на Националната агенция по приходите в интервю по бТВ.

По думите му Василев не е давал указания за проверки на определени фирми.

Доскорошният шеф на НАП беше освободен от поста от служебния министър на финансите Росица Велкова, а мотивът за това бе, че е подавал разнопосочни данни за прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 г.

"Категорично отричам мотивите за уволнението ми", каза Спецов.

Според бившия шеф на НАП в разговора с него министърът на финансите не изразила претенции към работата му.

Той подчерта, че НАП и Агенция "Митници" са основните източници на приходи в държавната хазна, но и двете са под шапката на Министерство на финансите, която е и разходната част.

"Това, което мога да кажа за 2022 г. - очакваните приходи, които НАП трябва да събере, са 31,5 млрд. лв., което е с 3,3 млрд. лв. повече, отколкото за предходната година", изтъкна Спецов.

По повод казуса с неплатените данъци към бюджета от над 1 млн. лв. от фирма, която е била негова и на съпругата му, Спецов повтори, че към момента на продажбата не е имала задължения. Той добави, че е разпитван от прокуратурата по разследването за укриване на ДДС от фирмата, като е указал пълно съдействие.

Спецов добави, че предстои разговор дали да влезе в листите на "Продължаваме промяната" за предсрочните избори, или не. Н в същото време подчерта, че няма амбиция и желание за развитие в политиката.