В столичния квартал "Люлин" автомобили осъмнаха със спукани гуми и драскотини за поредна сутрин, съобщи bTV. Охранителна камера e заснела един от случаите, но потърпевшите били далеч повече. 

Ивелина Тошева, чийто автомобил е бил със спукани гуми на 28 април, разказа: "Видях на охранителната камера, която е на терасата ми, че някакъв младеж мина, наведе се и ми надупчи гумата". След като качила видеото от камерата в социалните мрежи за разпознаване на лицето, с нея се свързали и други потърпевши. 

Бисер Стаменов разказа, че 20 дни по-рано - на 8 април, с шило е била спукана и автомобилната гума на негов приятел. "Може би от година и половина това се случва тук. Има и удряни автомобили с камъни", добавя той.

Трета потърпевша е Беатрис Александрова, която казва, че очаква реакция от компетентните органи. Според нея посегателствата са заради "война за паркоместа". 

От СДВР заявиха, че само за последната седмица имат един сигнал за пет автомобила с нарязани гуми. Образувано е досъдебно производство, а извършителите се издирват.

Друг проблем, свързан с паркирането в София, очерта NOVA - "паяк" вдигна кола и я закара на наказателен паркинг, въпреки че шофьорът е платил за зелена зона. За това сигнализира потърпевшият Венелин Манев.

Човекът паркирал на място, което е обозначено като зелена зона, на три крачки от знака за това обаче имало друг - че паркирането е забранено. Манев отчел само първия знак, а когато се върнал - колата я нямало. Случаят е от миналата неделя. Охранител му казал, че е вдигната от "паяк", което му коствало близо 100 лева по негови думи - 15 лева за такси до наказателния паркинг, 62 лева, за да му бъде освободена колата и 20 лева за фиш. Столичанинът с 30-годишен стаж зад волана казва, че няма да подава жалба, но се надява да да бъдат взети мерки от компетентните органи срещу схемата, която нарича "касичка".