От Специализираната прокуратура разпространиха снимки и видео по досъдебното производство и операцията за данъчни престъпления и пране на пари, проведена на 31 август.


Както е известно, към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, 5 от тях за участие в организирана престъпна група, а шестото е с обвинение за пране на пари.

Това каза на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура прокурор Иван Гешев за вчерашната акция в хотел "Маринела" в София и хотел "Марица" в Пловдив.

Вълчо Арабаджиев е обвинен в "пране на пари". Той е задържан за 72 часа. Баща му Ветко Арабаджиев и майка му Маринела са обявени за общодържавно издирване, по европейската заповед за Шенгенската система и Интерпол. Има данни, че те са в момента във Франция.

В хода на процесуално-следствените действия са иззети значителни суми и са събрани са доказателства за пране на пари.

Фирми на обвинените са издавали фактури и за дружества, които санират сгради по договори за обществени поръчки. Направление в разследването е и че фирмите са се занимавали със саниране. Това каза на брифинг зам.-ръководителят на Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов за вчерашните акции в хотели в Пловдив и София на фамилия Арабаджиеви.

Снимка:МВР

Снимка: МВР

Снимка: МВР

Снимка: МВР

Снимки: МВР