23-годишният Васил Василев, който вчера уби 25-годишната си приятелка Калина Симова в столичния жк "Банишора", не е имал признаци на тежка интоксикация, научи Dir.bg от свои източници. 

Младежът заявил пред пристигналия екип на "Спешна помощ", че е пил някакви лекарства, а предната вечер е пил уиски. Васил казал още, че е опитал да се самоубие с газов пистолет, но при преглед е установено, че има само две драскотини на ръката и на врата. Той е транспортиран в "Пирогов", където е под наблюдение и все още не е разпитан от криминалистите. 

По тялото на убитата Калина обаче са констатирани множество синини и наранявания. По шията на младата жена, която на 27 декември е навършила 25 години, личали и следи от душене. Каква е конкретната причина за смъртта й обаче ще стане ясно от аутопсията. 

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че все още не е ясно защо младият мъж е извършил жестокото убийство. Следствените действия продължават.

"Няма данни и нямаме сигнали за домашно насилие от тях, тепърва трябва да излязат експертизите дали са били под въздействието на алкохол, но е прекалено рано да дадем подробности", отбеляза още Иванов. 

23-годишният Васил работи като готвач в столичен ресторант, но е от Русе. Калина пък е завършила Висшето училище по застраховане и финанси и от една година работела като счетоводител. Успоредно с това младата жена се изявявала и като модел към агенция "Ивет Фешън".

Двамата обичали да карат сноуборд - от пистата е и първата им снимка, публикувана на 1 януари т.г., с която честитят на приятелите си новата 2019 г.

Очаква се по-късно днес Софийската градска прокуратура и СДВР да дадат пресконференция по случая.