Продължава разследването на вчерашното убийство на млада жена в столичния квартал "Банишора". Предполагаемият извършител е приятелят ѝ - мъж на 23 години.

Инцидентът е станал в блок 28 в столичния квартал "Банишора". Към 18.00 часа вчера е подаден сигнал за момиче в тежко състояние. Сигналът е подал бащата на 23-годишния мъж. Възрастният мъж получил СМС от сина си, който му написал, че възнамерява да се самоубие. Сигнал в полицията подала и приятелка на мъжа, след като получила сходен СМС

Незабавно към адреса са насочени екипи на СДВР, пожарната служба и Бърза помощ. Наложило се да разбият вратата на жилището, за да влязат. Вътре е открито тялото на жената.

По информация на спешната помощ момичето е било мъртво от поне няколко часа след подаването на сигнала. Какво е провокирало агресията от страна на нейния приятел не е ясно.

Той е направил неуспешен опит за самоубийство, след като е приел доза лекарства и алкохол, но е оцелял. Към момента мъжът е настанен в "Пирогов" и е контактен, предаде БНТ.

Двамата са живеели заедно от няколко месеца. Няма сигнали в полицията за домашно насилие, двамата нямат и криминални регистрации.

"Скарал се е с приятелката си, след което я е ударил. Тя паднала и посиняла. От четири месеца живеят заедно. Нямат криминални регистрации. Момчето работи като готвач, а момичето - като счетоводителка. Той е на 23, а момичето на 25 години. Не е имало подавани сигнали за домашно насилие. Разговаряли сме с родителите на жертвата и предполагаемия извършител. Нямаме такива категорични данни", каза директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Продължава работата по установяване на фактите и обстоятелствата около случилото се.