Двама украински туристи - мъж и жена, са били разпитани за покушението срещу Алексей Петров. Двамата са се движели по същия маршрут, като са вървели малко по-напред от 61-годишния бизнесмен и 48-годишната му придружителка, съобщи bTV, като се позова на информация от свои източници.

Чужденците чули шум в гората, а след това й серия от изстрели. След покушението простреляната спътница на Петров е потърсила помощ именно от тях. Жената е пълзяла около 20-30 метра.

Мястото, на което Алексей Петров е покосен от куршумите на убиеца, се намира между квартал "Драгалевци" и междинната станция на лифта "Бай Кръстьо". Участъкът е в близост до пътя, но там няма обхват на мобилните телефони.

По неофициални данни бившата барета и придружителката му, която е треньор по тенис и планински водач, са изминали този маршрут всяка седмица. Преди да загуби съзнание 48-годишната жена е казала, че е видяла мъж с маска, облечен в камуфлажни дрехи. Описала го е като висок около 1,80 м.

Огледът вчера продължи над 7 часа, а следователите са обходили периметър от над 7 километра. Според източници на БНР по Алексей Петров и неговата спътница е стреляно с ловно оръжие, най-вероятно карабина или ловен автомат. Те обаче използват не сачми, а патрони за стрелбата. Изяснява се и колко и кои хора са знаели за обичайния маршрут на убития. 

Разследването продължава, като се работи по различни версии. Продължават и разпитите на свидетели и близки на Петров. До момента обаче нова информация от МВР и прокуратурата по случая няма.