25-годишна жена е убита в столичния квартал "Банишора" тази вечер, полицията изяснява обстоятелствата около жестокото престъпление, съобщиха от МВР. По-рано излезе информация, че жертвата е на 23 г. 

Извършителят - 23-годишен мъж, е направил опит да се самоубие и е откаран в "Пирогов" за преглед, контактен е и криминалисти го разпитват. По информация на bTV той е приятелят на убитата. Двамата живеели заедно.

Младата жена е била удушена, по трупа й няма огнестрелни или прободни рани. 

Засега мотивите за убийството са неясни. От МВР уточниха, че по първоначални данни е имало скандал между двамата. Сигналът за инцидента е подаден около 18 ч. и незабавно към адреса са насочени екипи на СДВР, пожарната служба и линейка.

Говорителката на Спешна помощ Катя Сунгарска разказа пред "Фокус":

"В 18.02 часа получаваме сигнал за съмнения за починало момиче в квартал "Банишора". Веднага е тръгнала линейка, на 6-ата минута е била на мястото на инцидента. Оказва се, че вратата е много тежка, масивна-метална, не са успели да я разбият, наложило се е да се извика пожарна, която доста дълго време е рязала вратата. При влизането нашият екип заварва 25-годишно момиче, което от няколко часа е било починало, със синини по цялото тяло и видими наранявания. 23-годишното момче е казало, че нищо не си спомня. Предната вечер консумирал уиски, днес пил хапчета, затова ние сме го закарали в токсикологията в "Пирогов".