"Това, което се случи днес във Фирзен, е шокиращо. Потресен съм от факта, че млада жена е била нападната фатално в обществен парк", заяви вътрешният министър на Северен Рейн-Вестфалия

 Мъж от турски произход се е предал на полицията в Германия, след като е наръгал 15-годишно момиче в град Фирзен. Момичето е починало, а тялото ѝ е открито в парк в центъра на града, съобщава "Дойче веле".

25-годишният мъж е арестуван по подозрение, че е извършил престъплението. Той бил обявен за издирване, след като е пропуснал полицейска проверка. По-късно сам се е явил в полицията.

Заподозреният е бил познат на полицията. Разследва се дали е бил замесен в нападението с нож в парка "Казино гардън". Не е ясно каква е връзката му с жертвата.

Убитата е 15-годишна румънка. След като е била наръгана е била откарана в болница, но там е починала от раните си. Все още не е ясно дали тя е имала двойно гражданство.

Бездомници от парка разказали, че във фаталния ден тя отишла при тях с думите: "Умирам, умирам" на немски и след това се строполила на земята. Те повикали полицията.

"Това, което се случи днес във Фирзен, е шокиращо. Потресен съм от факта, че млада жена е била нападната фатално в обществен парк", заяви вътрешният министър на Северен Рейн-Вестфалия.

Първоначално от полицията обявиха, че издирват мъж със "северноафрикански външен вид с лъскава черна коса".

Новината за престъплението идва само ден, след като друго зверско убийство на момиче разтърси Германия. В Северен Ирак е бил заловен мъж, изнасилил и убил 14-годишната еврейка Сузана. Тялото ѝ беше открито заровено в град Висбаден две седмици след трагедията.