Два часа е бита 29-годишната жена, намерена мъртва на улица в столичния квартал "Орландовци". Тя е водила скитнически начин на живот. Извършвала е множество кражби в близко хале, наркозависима е. Там са намерени бухалки, по които е имало кръв. Тялото й е било изнесено след това на улицата. Това каза на брифинг административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

На 17 май в ранните часове е получен сигнал на гражданин, че на улица в този квартал пред една къща има лице от женски пол в безпомощно състояние, с видими следи от насилие - с вързани лице със "свинска опашка, поясни Русинова.

Жената е била жестоко пребита, има счупване на главата и крайниците, смъртта е настъпила от удар в главата.

Нападателите са се предали сами.

"Установени са тримата обвиняеми, по бухалките, с които са я наранявали е имало следи от тяхна кръв. На камерите се виждат и техни действия, при пренасянето й в склада и за нанесените й удари", добави Русинова.

Вчера от прокуратурата са повдигнали обвинения на тримата извършители. Те са за умишлено причиняване на смърт по особено жесток начин. "Едно от лицата е било осъждано за трафик на наркотици извън България. Излежал е част от присъдата. Предсрочно е освободен е и в срока на това освобождаване е извършено престъплението", поясни прокурор Русинова.

"Тези три лица не са служители на охранителната фирма, но от справка, предоставяна от охранителната фирма, те са били на работа във въпросната вечер", отбеляза тя. 

До фаталния край се стигнало след нанесени множество удари на жертвата в областта на главата, гръдния кош, корема и крайниците.

Ако бъдат признати за виновни по повдигнатите им обвинения, извършите могат да получат наказания в размер от 15 до 20 години "лишаване от свобода", "доживотен затвор", или "доживотен затвор без право на замяна".

Разследването по случая продължава.