Група тийнейджъри между 13 и 15 години пребиха жестоко жена, вероятно бездомна, в София. Тя е получила ритници по цялото тяло.

Младежите записали бруталната агресия с телефон и качили клипа в социалните мрежи. На видеото се чува смехът им.

Нова телевизия успя да се свържи с бащата на едно от децата, но той категорично отказа да застане през камера и да коментира случая.

Пред камерата обаче застана жена, която познава едно от децата. Тя била ужасена от кадрите и подала сигнал до полицията.

"Децата са между 13 и 15 години. Едно от тях е момиче, което е още по-страшно. Предполагам, че причината за агресията е възпитанието от родителите ѝ. Майка ѝ от години е в чужбина от две години и този пропуск започва да се отразява на личността. За мен семейството те учи на емпатия и милосърдие. Момичето е дете на разделени родители, което за съжаление е масово и се отразява на психиката... Трябва ли да наказваме някого заради това, че е бездомен, че е беден, че е психически болен, че не може да се справи с живота?!... Смехът на момичето от клипа не беше искрен, а дяволски, инфантилен", заяви жената, която пожела да запази анонимност.

Клипчето с насилието е стигнало до органите на реда и вече е заведена преписка.

Софийска районна прокуратура се самосезира след излъчени репортаж в национална телевизия, по време на който бяха показани кадри от клип, на които се виждат тийнейджъри, които ритат жена, седнала на земята в гр. София, съобщиха часове по-късно от държавното обвинение.

Прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130 от НК-причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

Наблюдаващият прокурор е дал указания и е възложил разследването на 05 РУ-СДВР.