Столичен стоматолог, който през 2017 г. е бил пребит в района на моста "Чавдар", е разпознал един от биячите, които нападнаха главния редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов.

В предаването "Лице в лице" по bTV д-р Георги Цалов разказа, че докато гледал телевизионни кадри с нападението над шеф на Левски, той разпознал по походката един от нападателите. Маркетинговият директор на футболния клуб бе пребит в същия район през август миналата година.

"Аз много години не намирам верни отговори. Нападнаха ме в една дъждовна вечер на 20 февруари 2017 г. Оставайки колата си се разминах с 2 момчета с качулки, за да вляза във входа. В момента в който се изравниха с мен последва удар в главата. Аз се опрях на стената, те се редуваха ту единия ту другия ме удряха с боксове в главата. Появи се трето лице, което ме удряше по десния крак с бухалка или тръба, жестоки удари. Счупи ми левия крак. Като паднах на земята двама се върнаха в гръб, този който много добре видях заради начина на ходене и държанието му ми напомниха на кадрите. Всичко падна в краката ми, ключове, портфейл, телефон, точно като при Слави Ангелов. Затова мисля, че е поръчка от някого. Изпълнителите са ясни, едни и същи, около "Герена", там върлува тази банда. Това са вероятно бойци обучени", разказа стоматологът.

Д-р Цалов е бил опериран и се е лекувал близо една година.

"Година време не можех да работя, 6-7 месеца бях с лице към тавана. Единственото, което мога да кажа, че сега съм добре, но бизнесът в клиниката, всичко фалира, наложи се да съкращавам, спря за 1 година клиниката. Много трудно се възстанових, все пак съм на възраст", каза още той.