Полиция влезе в сграда на бул. "Черни връх" в София, където има офиси на "Лев инс" и на Съюза за стопанска инициатива на гражданите.

Операцията е по неотложност и е свързана с убийството на Алексей Петров, предаде БНТ, позовавайки се на информация от МВР.

Разследващите са влезли в офисите на компанията Cyberone. Компанията предлага услуги в областта на информационната сигурност и защитата на лични данни. Тя има партньорски отношения с "Лев инс".

Екипи на полицията са пристигнали с бусове и коли, а маскирани униформени са влезли в сградата около 12 часа на обяд.

Снимка: БТА

Според хора, които работят в сградата, всички служители са събрани на 3 и 5 етаж.

Снимка: БТА

Според източници на БНТ след като по разследването на покушението срещу Алексей Петров е придобита оперативна информация за негови срещи и разговори в дните преди убийството, е преценено, че трябва да се проверят конкретни помещения, в които да се търсят доказателства.

Явор Колев от "Лев инс" коментира, че операцията на полицията не се провежда в офисите на застрахователната компания, каквато информация излезе по-рано. Претърсват се офисите на фирма, която е наела помещения в сградата.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Колев каза още, че не знае какво точно разследват полицаите, влезли в сградата.

По повод на убийството на Алексей Петров, Явор Колев уточни, че обиски в офисите на "Лев инс" разследващите са направили още в деня на стрелбата, а самият Колев и служители на компанията тогава са разпитвани като свидетели.

Снимка: БТА

До момента прокуратурата не е уведомена за действията на МВР.

Малко по-късно от Съюза за стопанска инициатива, който също се помещава в сградата на бул. "Черни връх", излязоха с позиция, че акцията не е насочена нито срещу администрацията, нито към членове на съюза.

Етажът, на който се намират офисите на ССИ, е бил само огледан от полицията. От ССИ уверяват членовете си, че организацията надлежно и стриктно продължава да изпълнява своите ангажименти и дейност.

"Cyberone" е основана през 2019 година от Светла Генова, но половин година по-късно едноличен собственик на капитала на дружеството става Кирил Григоров. Той е бивш дългогодишен служител на "Лев инс" до 2020 година, когато поема управелнието на новосъздадената компания за киберсигурност. Според запознати между Григоров и убития през лятотот на миналата година Алексей Петров не е имало конфликт. "Cyberone" и "Лев инс" са имали парньорски отношения на пазара на застраховки на информационни масиви.

Алексей Петров беше застрелян на 16 август по обяд миналата година на пътеката между столичния кв. "Драгалевци" и междинната станция на лифта "Бай Кръстьо". С него по обичайния му за разходка маршрут е била 48-годишната треньорка по тенис и планински водач Мирослава Михайлова.

Убиецът ликвидира Петров на място, а спътницата му бе простреляна и беше в тежко състояние.