"Нямам отговор на въпроса кой и защо е организатор на нападението срещу мен. Независимо дали МВР и прокуратурата ще достигнат до тях, аз знам, че един ден ще знам тези отговори". Това заяви пред Нова тв в телефонно интервю журналистът Слави Ангелов. Той допълни, че вследствие на побоя единият му крак е счупен, а другият е било на косъм.

"Най-страшното в тази история е това, което се случи на моето семейство", коментира Ангелов.

По думите му две медии са написали статии, в които се споменавало, че трябва да бъде убит.

"Това са неща, които няма как да простя. Нито на тези хора, нито на тези колеги. Много е важно това нападение да се разкрие. Не заради мен, а защото има много неразкрити такива случаи. И второто е, че тези групи могат да организират и убийства", каза още журналистът.

"Прибрах се към 21 часа вечерта и паркирах. Видях млад мъж, спортно облечен и с маска, но в тази ситуация реших, че е заради коронавируса. Изведнъж той зави към мен и последва удар, изгубил съм съзнание", отговори Слави Ангелов на въпрос какво си спомня от вечерта преди близо месец.

"Този, който ме е ударил пръв, ме е блъскал по лицето. Защото е било поръчка и е казано: "Трябва да му счупите еди какво си". Останалите са ме удряли с железни пръти по краката. Единият ми крак е счупен, оставали са 2-3 удара да счупят и другия. Спасило ме е, че мой съсед - много едър мъж, е излязъл и започнал да вика по тях. Другото, което ме спаси, е едно много смело семейство. Следващият ми спомен е как жената е седнала на земята и е взела в ръце главата ми. Това са моите ангели, които са се появили тази нощ точно там", каза още Ангелов.