Двама възрастни мъже изгубиха живота си от ръцете на синовете си в Димитровград и София в рамките на само 24 часа, съобщиха от МВР.

Вчера, около 15.50 часа, в столичната полиция е постъпил сигнал за намерен в дома си възрастен мъж с огнестрелна рана в областта на главата. Незабавно към адреса са били насочени екипи на МВР и Бърза помощ, но лекарите само констатирали смъртта на пенсионера.

На място е задържан 60-годишният му син. Образувано е досъдебно производство, като разследването на причините за жестокото престъпление продължава.

Ден по-рано - на 26 март в лечебно заведение в Димитровград е издъхнал 71-годишен мъж, който след възникнал битов конфликт три дни по-рано е бил пребит от 27-годишния си син. 

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково. В хода на разследването са били разпитани свидетели, изискани са писмени материали и е назначена съдебномедицинска експертиза.

Извършителят е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвиняем по отношение на него е било постановено и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.