Пешеходец на 64 години е починал, след като е бил блъснат от автомобил на улица "Цар Борис III" в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР - София. Оттам уточняват, че след местопроизшествието водачът на автомобила е избягал.

Сигналът за инцидента е получен около 0:15 часа на 16 март в Районно управление - Самоков. На мястото са били изпратени екипи на полицията и спешна помощ. Медиците само констатирали смъртта на пострадалия мъж.

Полицейските служители организирали оперативно-издирвателни действия, в хода на които установили колата и мъжа, който я е управлявал, посочиха още от ОД на МВР - София.

Полицаите са задържали и отвели в районното управление 37-годишния шофьор, който е от Самоков, съобщава БТА.

След приключване на процесуално-следствените действия и доклад на събраните доказателства в прокуратурата извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 64-годишния пешеходец. Мярката му за задържане е удължена до 72 часа, допълниха от полицията.

През изминалото денонощие 14 души са ранени при катастрофи в страната, съобщиха от МВР. Тежките пътни инциденти за денонощието са 12.