Мъж се барикадира в жилището си в столичния кв. "Стрелбище" на ул. "Траянови врата" в петък вечер. Преди това той наряза гумите на автомобилите на съседите си в квартала, заради което е извикана полиция. Мъжът бе изведен малко преди 23 ч. след 2 часа преговори с полицията.

"Не знам защо ни е нарязал гумите. Нито аз го познавам, нито той мен. Очевидно няма нищо против мен лично", каза пред bTV съседът на барикадиралия се мъж Иван Иванов.

"Дойде и заплаши всички съседи и напсува ни пред полицаите", разказа Иванов. "Комшията идва от главния вход на блока, заобикаля паркинга и започва да реже гумите на всички коли - на избирателен принцип. Псуваше и заплашваше полицаите, които просто гледаха", оплака се той.

Иванов не познава извършителя. Въпреки това е една от жертвите на вандалския акт. "Моята гума е нарязана, не вярвам да може да се оправи", сподели той.

"За някакво отмъщение е нарязал гумите, ма знае ли, не знае ли, наред кара всичко, просто неадекватно състояние", смята друг от съседите на барикадиралия се мъж.

Съседите казаха, че това не е първият път, когато са имали проблеми с мъжа, и са пускали жалби срещу него. "Само аз съм пускала три-четири пъти. Имаше скандал с една жена, която я беше вързал на дървото пред нашия блок. Да, имаше такъв инцидент. Беше я вързал тук за дървото, бяха писъци, крясъци, помощ, дойде полиция", разказа Лора Григорова.

 "Този човек ни тероризира от години с начина си на живот. Пуска музика от колони на отворени прозорци до късно през нощта. Ние не можем да спим. Той е изключително агресивен", заяви Григорова.

От полицията не били получавали жалби и мерки не били взети.

Съседите заявиха още, че се страхуват от него. В миналото трошил прозорците на входа, а е имало и бомба, заложена под неговите прозорци.

Причината за постъпката му все още не е ясна. Мъжът живее там от години.

Засега мъжът е задържан е за 24 часа. Не са ясни мотивите му за нарязването на гумите на колите на съседите му.