Васил Капланов-Каплата от Дупница бе освободен под домашен арест от Районният съд в Дупница, който не уважи искането на Районната прокуратура мъжът да остане под стража по делото за незаконно притежание на боеприпаси - 115 патрона за огнестрелно оръжие.

Срещу него Окръжна прокуратура-Кюстендил води и досъдебно производство за отвличане на Янек Миланов, изчезнал след разговор с него на 31 юли т.г.

По-рано днес край летището при Сапарева баня започна мащабно претърсване на район с площ 120 кв. км.

На излизане от съдебната зала Капланов не пожела да отговори на журналистически въпроси за изчезването на Янек Миланов.

И Прокуратурата, и защитата на Капланов казаха, че най-вероятно ще обжалват пред Окръжен съд, защото смятат, че тя е тежка. Той е имал всички разрешителни за притежание на оръжие и боеприпаси, имало само разминаване от няколко броя на патроните.

Снимка: Булфото

Дупница и в този час остава блокирана. Янек Миланов изчезна преди 28 дни. Той живее във Франция и идва в Дупница на ваканция. На 31 юли изчезва след среща с бившия охранител на Галеви - Васил Капланов.

 

Последно охранителни камери заснемат Янек в колата на Каплата. За да търси брат си, от чужбина се връща и Марио Миланов. Отчаян от липсата на информация, на 18-ия ден отправя видеоапел към разследващите през социалните мрежи, той се срещна и с главния прокурор. 

Снимка: Булфото