Бизнесмен е починал, след като е бил прострелян в главата пред очите на дете, возещо се до него в колата му. Престъплението е извършено във вторник вечерта на бул. "Симеоновско шосе", в близост до Околовръстния път, съобщи МВР.

Мъжът бил в джип "Мерцедес". Огледът до момента показва, че по него е стреляно с един куршум. Една от версиите е, че стрелецът изчаквал жертвата си под моста, близо до който го е убил, изчаквайки го да спре на светофара. Нова нюз съобщава, че убиецът е бил предрешен като клошар.

МВР потвърди, че жертвата е собственикът на автокъща "Тони-Авто" Николай Драгополов. Източници на БТА информират, че простреляният има над 20 криминални регистрации. Свързват го и с трафик на дрога. Източници на "Хоризонт" твърдят, че преди време той е бил разследван престъпления и у нас, и в чужбина. По непотвърдена информация, преди години е бил задържан в рамките на операция на МВР.

Снимки от местопрестъплението ВИЖТЕ ТУК>>

Според източници на bTV убитият е на 46 години и е криминално проявен. 

На мястото има полиция, движението се отклонява. На местопроизшествието са градският прокурор на София Илиана Кирилова и директорът на СДВР Георги Хаджиев. Движението е затруднено, тъй като районът е отцепен. 

Снимка: Булфото

Сигналът към 112 е подаден в 20:08 часа тази вечер от спрял на светофара шофьор, който чул изстрели. След 12 минути линейката е била на мястото, но медиците само установяват смъртта на 46-годишния мъж с прострелна рана в главата. Обадалият се на спешния телефон съобщил още, че в колата е имало дете и жена. Спътниците на бизнесмена са невредими. 

По-късно МВР и прокуратурата потвърдиха, че на предната седалка е имало 11-годишно дете. То не е пострадало и вече е прибрано от близки на семейството.

Другата спътничка на Драгополов е била приятелката му, с която живеел на семейни начала. Тя е била на задната седалка.

Съдебен лекар е на място, текат огледи. На местопрестъплението са открити две гилзи. Свидетели се установяват и разпитват.

Издирва се и извършителят, който е избягал пеша.

По непотвърдена информация на Нова нюз става въпрос за поръчково убийство. Друга разследвана версия е разчистване на сметки в пресъпния свят. Третата е за конфликт със собственик на друга автокъща. От следващата седмица убитият е трябвало да бъде с охрана.