Районната прокуратура във Видин разследва случай с 4-месечно момченце, прието в болница във Видин с фрактура на черепа и хематом. Детето е било доведено в лечебното заведение от майката - 39-годишна видинчанка. Оперативна група е извършила оглед на адреса в областния град, където жената живее с петте си деца. 

Образувано е досъдебно производство за оставяне на малолетно дете без надзор и родителски грижи и причиняване на телесна повреда.  В дома на детето е извършен оглед и са иззети вещи, имащи отношение към извършеното деяние.

От прокуратурата съобщиха, че до момента е установено е, че на 10 май в частен дом във Видин е била нанесена средна телесна повреда на 4-месечния Д.В. Увреждането причинило разстройство на здравето, временно опасно за живота на малолетното дете. То е транспортирано за оказване на медицинска помощ в столична болница, съобщават от прокуратурата.

Детето е в "Пирогов". Състоянието му е много тежко и лекарите се борят за живота му, съобщиха от болницата.

Предстоят разпити на свидетели, в т.ч. на малолетни деца в синя стая, и назначаване на съдебномедицинска експертиза. Очаква се доклад от отдел "Закрила на детето" при Детска педагогическа стая във Видин.