Разследващи и жандармерия влязоха в сградата на "Трейс груп" в столичния кв. "Лозенец". Компанията е обект на проверка във връзка с ремонта на пътя, на който стана тежката катастрофа с автобус край Своге.

Следователите изнесоха документация на фирмата, като служителите им са оказали пълно съдействие на разследващите, съобщи btv.bg.

В официално съобщение от "Трейс Груп Холд" обявиха, че утре ще дадат пресконференция относно катастрофата. Вчера бе разпространена и официална позиция, в която посочват, че не носят вина за инцидента, тъй като асфалтовата настилка е положена през 2014 г., а пътят е пуснат в експлоатация същата година, но приет през 2016 г.

Както dir.bg съобщи по-рано цената на акциите на "Трейс Груп Холд" АД тръгна надолу след трагичния инцидент край Своге, при който загинаха 16 души, а 21 са ранени. Петима от настанените в болница са в критично състояние в реанимацията на "Пирогов" и има опасност за живота им.

В понеделник сутрин на борсата ценните книжа на холдинга, който е сред основните изпълнители на ремонта на пътния участък, където стана инцидентът, поевтиняха с 4,76 процента до 3,60 лева за дял след 15 сделки. От началото на година акциите изгубиха 20,88 процента от стойността си.

За второто тримесечие на годината "Трейс Груп Холд" отчита приходи от 74,2 млн. лв. и печалба от почти 8,8 млн. лв., показва неконсолидираният отчет.Една от посоките, в които върви разследването на прокуратурата, е за некачествена износваща настилка (най-горният слой асфалт), която не дава добро сцепление.