Районна прокуратура - Несебър задържа за 48 часа Мартин З. и Радмил Г. от гр. Перник за това, че на 20 юли са откраднали от паркинг до хотел "Марина Вю форт бийч" в Свети Влас лек автомобил "Мазда СХ 3", собственост на унгарски гражданин. Кражбата е извършена "чрез използване на техническо средство - с подбран контактен ключ", уточняват от прокуратурата.

Разкриването на това тежко умишлено престъпление е резултат на отличната работа на служители от ОД МВР Бургас, изтъкват от държавното обвинение.

Предстои внасяне на делото в РС-Несебър с искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение спрямо двамата обвиняеми.

Прокуратурата съобщи и за друг подобен случай, този път в София. К. Герасимов е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 9 юни около 22.40 часа на паркинга на хотел "Метрополитън" на бул. "Цариградско шосе" 64 е откраднал автомобил "Рейндж Роувър", модел "Спорт", с румънски регистрационен номер.

Герасимов е имал и двама помощници.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа - от 27 юли. Прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение "Задържане под стража" за К. Герасимов.

На снимката: Задържането на Мартин З. и Радмил Г. за кражбата в Св. Влас