Директорът на Регионалната дирекция по горите в в Бургас Мариян Костадинов е открил служебната си кола с разбито стъкло, през което в нея е била изсипана кофа с фекалии, съобщи местният сайт "Флагман". 

Криминалистите в морския град вече разследват шокиращото посегателство, реализиран навръх Никулден. Тогава около 05:30 часа във Второ районно управление на МВР е постъпил сигнал за инцидент с бял Хюндай "Туксон", който се води собственост на Изпълнителната агенция по горите, ползван от директора й в Бургас Мариян Костадинов.

До автомобила се въргаляла празна пластмасова кофа. Предното му дясно стъкло е било разбито с метален предмет и близо 10 литра от съдържанието й е била излято върху предните две седалки.

Наказателната акция е била ориентирана именно към директора, за когото от години е известно, че се придвижва с този Хюндай. Автомобилът често нощувал пред дома му в жк. "Славейков", на метри от сградата на Второ РУ.

Преписката се води по чл. 216 от НК, като за такова престъпление се предвижда до 5 години затвор.

"Запознат съм с този неприятен инцидент, познавам работата на колегата Мариян Костадинов - изключителен професионалист в своята област, добър ръководител. Чух се с него. Убедени сме, че негови подчинени не могат да извършат подобно посегателство. Само за 1 година заплатите в предприятието са повишени с близо 40 % и условията за работа са добри", каза за "Флагман" директорът на Югоизточното държавно предприятие инж. Димчо Радев.

Събрани са данни за лица от крими контингента, с които контактуват бизнесмени, заети с дърводобив. Става дума за нарушени интереси на дървената мафия, пише още сайтът.