Обиск тече в къщата, където прокурорският син от Перник изтърпява наказанието си - домашен арест с електронна гривна за проследяване. Това съобщават от Софийската районна прокуратура, като поясняват, че претърсванията в имота са във връзка с разследване за закана за убийство към жена, като се предполага, че това е неговата приятелка Боряна.

Досъдебното производство е образувано от СРП, след като в Районната прокуратура в Перник е постъпил сигнал от Б. Р., в който се казва, че е заплашвана чрез телефонно обаждане с убийство, посочват от обвинението.

По случая е образувана преписка, която след отвод на прокурорите от Районната прокуратура в Перник е изпратена в Софийска районна прокуратура с постановление на и.ф. главен прокурор на Република България, с което е указано ръководството и надзорът по преписката да се извърши от прокурор при СРП.

Веднага след доклад на преписката в СРП чрез системата за случайно разпределение на дела е определен наблюдаващ прокурор, който е преценил, че има достатъчно данни за извършено престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. ал. 1 от НК и е образувал досъдебно производство.

Разследването по случая продължава.

Васил Михайлов е под домашен арест с гривна за проследяване от края на юли тази година. Прокурорският син е подсъдим за 8 престъпления, сред които причиняване на леки и средни телесни повреди по хулигански подбуди и закана за убийство.