Синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов-Васил отива на съд, съобщи на брифинг заместник-районният прокурор на София Иван Стефанов и обясни, че в обвинителния акт са описани осем престъпления.

Младежът стана известен след няколко случая на побой, за които е обвинен. Освен това, след установено нарушение на домашния арест, той бе върнат в ареста.

В съда са внесени 12 тома материали, а прокуратурата ще поиска да бъдат разпитани 45 свидетели. Готови са и няколко експертизи, като разходите по разследването вече достигат 5000 лева, каза Стефанов.

Михайлов отива на съд за закана за убийство и няколко телесни повреди. Сред заплахите, които той отправял, е и случай на закана към охранител в ареста. Последният случай е станал само преди дни, посочи прокурор Иван Стефанов. В рамките на разследването са постъпили сигнали и за други прояви на младежа.

За най-тежкото престъпление той може да получи между две и десет години затвор, каза Иван Стефанов.

На 27 октомври Софийският градски съд постанови мярка за неотклонение "домашен арест" на Васил Михайлов от Перник, обвинен в побой след като видеа с проявената жестокост срещу различни хора бяха публикувани в интернет.

С решението си СГС отмени определението на Софийския районен съд, с което на Васил Михайлов е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Съдът прие, че има обосновано предположение, че Михайлов е извършил трите престъпления, за които е обвинен, тъй като до момента показанията на пострадалите не са опровергани. Въпреки че законовият срок за задържане не е надвишен, неговата продължителност е снижила опасността от извършване на престъпление, смятат магистратите. Съдът отбеляза и факта, че обвиняемият е неосъждан.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

18-годишният Васил Михайлов е син на Бисер Михайлов, който по време на случилото се беше заместник окръжен прокурор на Перник. След ареста на сина му Бисер Михайлов сам поиска да бъде освободен от ръководния пост и да остане редови обвинител.