Военнослужещ от Шумен е обвинен за системно предоставяне на помещения за проституция, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Оттам уточняват, че под ръководството на Военно-окръжната прокуратура в Сливен е проведена специализирана операция на Регионалната служба "Военна полиция" във Варна, която доведе до разкриване на военнослужещ, участвал в дейността на нелегален публичен дом.

От декември 2023 г. до полицейското му задържане на 9 февруари т.г. служещият от военно формирование в Шумен систематично предоставял на различни лица срещу заплащане помещения, негова собственост, за платени секс услуги.

При проведените на няколко адреса претърсвания от военни разследващи полицаи са иззети писмени и веществени доказателства, обосновали повдигнето на обвинение на задържания.

Наблюдаващият военен прокурор е постановил спрямо обвиняемия и мярка за неотклонение "парична гаранция". Разследването продължава. Предстоят разпити на свидетели, експертизи и други действия по разследването, допълват от пресслужбата на прокуратурата.