Малтретираната 22-годишна жена от Видин проговори пред Нова тв за преживения неколкодневен ужас, докато е била заложница в дома на бившия си приятел. Както стана ясно днес, криминално проявен 19-годишен нанесе побой и подстрига косата на момичето. Пред камерата тя сподели, че младежът я завел в дома си против волята ѝ. Там я удрял и ритал по цялото тяло. Направил ѝ снимка преди да отреже косата ѝ с ножица, за да си спомня как е изглеждала с дълга.

"Изкара колан и искаше да ме обеси. След това ме накара да правя вулгарни и интимни клипове. В тях се чува как ми казва, че ако не му харесва, ще направя други. Направи ми снимка, а след това ме подстрига", разказа момичето.

Сигнал в МВР е подаден на 2 август от бабата на пострадалата.

Жертвата и насилникът живеели на семейни начала 2 години. От 10 юли момичето имало и издадена ограничителна заповед срещу бившия си приятел.

"Преди месец ми бяха натъртени ребрата, а преди седмица бях със счупен нос, окото ми беше зле. След като имаше вече ограничителна заповед, аз излязох с един приятел и бяхме на кафене. Тръгнахме натам и разбрах, че Радослав ме търси. Бях се скрила в тоалетната и седях там 15 минути. Моят приятел повика такси", разказа Славка пред bTV

Тя добави, че е отишла в центъра. "Той дойде при мен и започна да ме заплашва, че ще ме пребие. Той искаше да отида при него. Започнах да рева. Седнахме на една пейка, взе ми телефона, започна да ме убеждава, че ще се промени, аз не вярвах. На 30-ти ме подстрига, а преди това ми направи интимни снимки и ме накара да направя вулгарен видеоклип", каза Славка.

Тя смята, че той е направил всичко това от ревност.

"Когато се разделих с него декември месец ми беше разбил терасата с взлом, с чук и отвертка. В 7 часа аз се будя и го виждам как ми рови в телефона", добави тя.

Към момента той е задържан за 72 часа, повдигнати са му две обвинения - за незаконно лишаване от свобода и неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие.

"Деянието е извършено в условията на домашно насилие и по особено мъчителен за жертвата начин. Извършен е оглед на местопроизшествието. Иззети са ножицата, косата на момичето, колан и чантата с телефона ѝ, които са останали там", заяви районен прокурор Райна Петрова.

Утре предстои да бъде поискана и постоянна мярка "задържане под стража" спрямо 19-годишния.