Бившата кметица на район "Красно село" Росина Станиславова е била отведена от полицията в Шесто районно управление, научи БНР от свои източници.

Няколко месеца Станиславова не се явявала да даде показания като свидетел по досъдебно производство, заради което била обявена за издирване. 

Днес отишла да гласува, когато полицай от СДВР я познал, казал ѝ, че я издирват и я завел в районното да свидетелства. След приключване на оперативните действия, Станиславова била освободена. 

Росина Станиславова на два пъти беше осъдена за конфликт на интереси. През 2023 г. тя беше отстранена от кметския пост с решение на съда, след като се разбра, че в качеството си на кмет е сключила договор с дъщеря си.

След това тя беше осъдена за конфликт на интереси, тъй като се е назначила за ръководител на европейски проект и е взела малко над 9800 лв. по програма "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания". Когато се разбра за този случай, Станиславова отказа да върне парите с аргумента, че е работила за тях.

"Демократична България", която я издигна за кмет, сне доверието си от нея и още след избухването на скандала дари за благотворителност същата сума.