Полицията извършва мащабна операция по линия на битовата престъпност в трите ромски квартала в Казанлък. Акцията е във връзка с вчерашния инцидент, при който полицейски служител беше нападнат и прободен с нож. Това съобщи пред журналисти старши комисар Лазар Христов, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора, цитиран от БТА.

На терен са повече от 150 служители от "Жандармерия" и от Районното управление в Казанлък. Към момента има установени наркотични вещества и други вещи, забранени от закона. Има и лица, които са обявени за общодържавно издирване и към момента са издирени, посочи той. Има арестувани двама души, каза ст. комисар Христов.

По-рано стана известно, че нападателят, 20-годишен криминално проявен и към момента на извършване на деянието обявен за общодържавно издирване, вече е арестуван. 

Състоянието на нападнатия полицай е стабилно, той е на дренаж и в реанимация в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. Засегнат е белият му дроб, проникването е в гръдната кухина, обясни ст. комисар Христов.

Старши комисар Лазар Христов припомни и случилото се. "През вчерашния ден полицейски служители са изпълнявали служебните си задължение в местността "Казмера" в Казанлък. Нападението срещу служителите на реда е извършено с хладно оръжие. Мъж тръгва към тях с два ножа, те правят опит да се оттеглят, единият от тях пада на земята и е застигнат от нападателя и прободен в гърба."

Очаква се Районната прокуратура в Стара Загора да даде допълнителна информация относно квалификацията на обвинението по-късно днес.

Ст. комисар Лазар Христов отбеляза, че вчера двама служители са спрели за проверка криминално проявено лице, което се опитва да осуети проверката и нанася удари на един от служителите. Лицето е задържано, образувано е бързо производство за хулиганство.