20-годишният мъж, който намушка полицай в Казанлък, е бил обявен за общодържавно издирване, каза пред медиите старши комисар Лазар Христов, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора, цитиран от БТА. Той посочи, че извършителят на деянието е криминално проявен с четири регистрации за кражби и към момента е задържан в Районно управление (РУ) Казанлък.

"Лицето е било зависимо и вероятно е било под въздействието на психотропни вещества", допълни още старши комисар Христов. 

Сигналът за нападението в ромския квартал в местността "Казмера" в Казанлък е подаден около 15.20 часа в Областната дирекция на МВР в Стара Загора и в Районното управление в града. На място е установено, че двама разследващи полицаи от РУ-Казанлък са отишли в "Казмера", за да връчат призовка на мъж.

"Това е нещо, което не е свойствено за тях, тъй като в тази връзка, те трябва да ползват услугите и помощта на колегите си, които са от патрул или от криминална полиция. Това се е наложило поради липсата на служители, поради блокадите по пътищата", посочи Христов.

"На място в ромската махала лицето, което са търсили, не е било установено на адреса. След което по време на разговор с жители от квартала, полицаите са били заобиколени. Разговорът не е бил тип пререкание", обясни директорът на МВР-Стара Загора.

В този момент се появява друг криминално проявен, който си помислил, че търсят него. 

"Тогава той изважда два ножа и тръгва да гони колегите. Единият от полицаите е наръган в гърба, вследствие на което му е оказана спешна помощ", обясни Лазар Христов.

Пострадалият полицай е настанен в реанимацията на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора с пневмоторакс.