Младото семейство, което загина при зловещата катастрофа на магистрала "Тракия" край Пловдив, ще бъде погребано най-вероятно утре в Бургас.

34-годишните Северина Коларска и Ивайло Минчев загинаха вчера на 124-ия километър на аутобана, докато пътуваха към София. В столицата бременната в седмия месец Северина трябвало да бъде на преглед.

Инцидентът станал, след като шофьорът на латвийски ТИР навлязъл в насрещното движение и ударил челно аудито, в което пътували красивата Северина и Ивайло. Предполага се, че шофьорът на камиона е заспал.

Младото семейство отскоро живеело в Бургас. Бъдещата майка е от Карнобат, където баща й Янчо е служител в общината, а майка й починала преди около десетина години. Доскоро Северина работела като фармацевт, но сменила работата си и станала представител на фирма за лекарства.

Хората в Карнобат са в шок от случилото се. Приятелите на загиналите съпрузи са изпълнили със съболезнования профилите им в социалната мрежа.

По-рано днес шофьорът на ТИР-а, който беше откаран в болница, бе задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено в съда искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС.