Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на шофьора на латвийски ТИР-а, който вчера уби младо семейство от Бургас на автомагистрала "Тракия". Той ще отговаря пред Темида за това, че е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на двама души, като случаят е особено тежък.

Инцидентът станал, след като тираджията навлязъл в насрещното движение на 124-и километър и ударил челно аудито, в което пътували бременна в 7 месец жена и съпруга й, и двамата 34-годишни. Те са от Карнобат, но от скоро живеели в Бургас и отивали на преглед в София във връзка с предстоящото раждане. Предполага се, че шофьорът на камиона е заспал.

След инцидента той също беше откаран в болница, но от днес е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено в съда искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС.

По делото се разпитват свидетели, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, като втората трябва да даде заключение за конкретната причина за настъпване на произшествието. Обвиняемият е бил тестван на място за алкохол с техническо средство, като пробата е била отрицателна. Взета му е кръвна проба, която се изследва за наркотични вещества.

Разследването продължава.