Повдигнаха обвинения на тримата задържани за смъртта на 28-годишния Тоско Бозаджийски, загинал в Солун след нападение на ултраси в неделя. Младият мъж пристигнал в Гърция с група запалянковци на "Ботев - Пловдив", за да гледат мача на братския на канарчетата "Арис" срещу черно-белите от ПАОК. 

Минути преди да потегли за България обаче групата е била нападната от ултраси на ПАОК. 28-годишният пловдивчанин почина в солунската болница "Хипократ", след като първо бе бит и наръган с нож от запалянковците, а след това те са го проснали на улица "Мария Калас", където той е бил прегазен от 26-годишна гъркиня с чуждестранен паспорт. След като е прегазила Бозаджийски, шофьорката не е спряла на местопроизшествието, но по-късно бе арестувана.

Гърция продължава разследването, защото записите на охранителните камери показаха, че има още участници в побоя над българите. В ареста са вече двама с доказано участие към престъплението. Те са нападнали българите с бухалки и железни пръти. Срещу тях е повдигнато обвинение за 11 престъпления. От хулигански прояви до нанасяне на тежки телесни повреди, причинили смъртта на 28-годишния българин. Все още не се знае дали смъртта е следствие от побоя или от прегазване от кола. Медицинската експертиза се очаква днес.

Независимо от това, коментират юристи, в сила е обвинението за организирано нападение на невъоръжени лица. Групата фенове на "Ботев" с нищо не са предизвикали футболните хулигани, което е записано от камерите и от показания на свидетели. В тайна се пазят имената на арестуваните, за да не последва отмъщение към техни роднини. Според медиите обаче един от задържаните е син на висш полицай и то от отдела за борба със спортното хулиганство. Но поста на бащата няма да повлияе върху присъдата.

С обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост е шофьорката на колата. Тя е на 26 години, не е спряла на място, но сама се предаде в полицията на следващия ден.

Случаят продължава да се коментира в Гърция с искане за много строги мерки срещу тези футболни агитки, като вече ги наричат "потенциални убийци."