Прокуратурата в Гърция повдигна още едно обвинение за убийството на българския футболен фен Тоско Бозаджийски, съобщи БНТ. Шофьорката на лекия автомобил, която прегази младото момче, вече е с обвинение за умишлено убийство и е задържана.

През месец януари тя беше пусната на свобода с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Следствието по случая обаче е поело в друга посока и налице са достатъчно факти, които доказват, че момичето не е била случайно на мястото на инцидента.

Утре се очаква да бъде гледана мярката за неотклонение на момичето в съда в Солун.

Към случая са привлечени още петима души, които са били съпричастни към смъртта на 28-годишния младеж. Срещу тях има повдигнати по седем обвинения.

Тоско Бозаджийски беше убит в Солун на 5 януари тази година. Той и група негови приятели били на футболен мач между гръцките отбори Арис и ПАОК.

Часове преди да потеглят обратно към България, младежите били нападнати от фенове на ПАОК. Преди да почине, Тоско е бил удрян с тежки предмети, а в опит да се спаси от побоя, беше прегазен от лек автомобил. По случая бяха задържани още пет лица, които в момента са под домашен арест.