46-годишен мъж в нетрезво състояние застреля племенника си, след което се самоуби в село край Търговище. Окръжната прокуратура ръководи досъдебно производство, съобщават от обвинението.

Престъплението е извършено на 30 януари 2023 година. 46-годишен мъж се прибрал в дома си в село Великовци, общ. Антоново, след като преди това употребил алкохол.

Според събраните до момента доказателства късно вечерта между него и племенника му - мъж на 33 години, възникнало спречкване.

По-възрастният от двамата извадил ловно оръжие, за което има данни, че е притежавал законно, и прострелял смъртоносно своя по-млад роднина. След това се самопрострелял.

Изясняват се причините и обстоятелствата по случая, назначени са съдебно-медицински експертизи.

Кметът на селото Кадир Кадиров каза, че между двамата е нямало сериозни конфликти в миналото. Той е получил сигнал за случилото се около 11:25 снощи от жител на населеното място. Кадиров обясни, че и двамата мъже не са семейни, нямат и деца. По-възрастният работел в строителството, а младият е безработен.

Постоянно живеещите във Великовци са около 40 души. "Здравият разум не може да си обясни случилото се", каза още кметът, цитиран от БТА.

Работата по разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище.