Шофьор с голямо количество алкохол в кръвта са задържали служителите на полицията в Оряхово, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Враца.

Водачът е установен след катастрофа на ТИР паркинг, станала тази сутрин в крайдунавския град. Влекач "Рено Премиум" с прикачено полуремарке, управляван от 54-годишен водач от град Мизия, при маневра ляв завой блъснал правилно паркиран влекач "Ивеко Магерус". Според информацията на полицията няма пострадали, щетите по камионите са за около 1000 лв., съобщава БТА.

Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство и пробата е отчела 4,36 промила в издишания въздух. Отказал е да направи кръвна проба и е приел показанията на техническото средство, съобщиха още от ОД на МВР-Враца.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал.1 от Наказателния кодекс, според който наказанието е лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева, ако се установи по надлежния ред, че превозно средство се управлява с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда.