Британски гражданин, употребил алкохол и наркотици, катастрофира с товарния си микробус "Фолксваген" си тази нощ на пътя между великотърновските села Ресен и Стефан Стамболово, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

32-годишният британец е със статут на продължително пребиваващ в България. Пострадали при инцидента няма. При проверка на шофьора за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,21 промила. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ.

Пробата му за наркотични вещества също е положителна за канабис и кокаин. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Започнато е бързо производство.

Петима души са загинали и 20 са ранени при 18 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщи МВР на сайта си. В София са регистрирани 22 леки катастрофи и една тежка. Загинали няма, ранен е един човек.

От началото на годината 55 души са загинали при катастрофи, ранените са 833. Регистрираните пътнотранспортни произшествия са 655.

Пътните настилки са предимно сухи, на места са възможни заледявания, обработени и проходими при зимни условия, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Времето над страната е предимно ясно, слаб вятър духа в почти всички области.