Петима полицаи са пострадали при сблъсъци с жители на град Мъглиж, полицейското присъствие в града е засилено.

Около 18.00 часа служители на ОДМВР - Стара Загора и Дирекция "Жандармерия" са започнали специализирана полицейска операция в квартал в град Мъглиж. Целта на операцията е била задържане на лица, които по-рано през деня са оказали съпротива при извършване на проверка и в резултат е пострадал служител на РУ - Казанлък. 

Най-вероятно става дума за задържане на издирваните лица, които са оказали съпротива на полицията при незаконната гонка с каруци край Казанлък.

 

Задържан е един от извършителите, но при изтегляне от квартала група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили. Нанесени са щети по автомобили на ОДМВР - Стара Загора и травми в областта на крайниците на петима служители на МВР.

Това е наложило по отношение на нападателите да бъдат употребени физическа сила и помощни средства. Произведени са и няколко изстрела във въздуха. Ситуацията е овладяна и общественият ред е възстановен.

Пострадалите полицаи са обслужени амбулаторно в ЦСМП - Казанлък. Те са с повърхностни наранявания и няма опасност за живота им. Операцията продължава и в момента. Полицейското присъствие в град Мъглиж е засилено.