Полицай от Казанлък е пострадал при проверка по сигнал за нерегламентирано състезание с каруци. Издирват се мъже, които са проявили агресия към служителите на реда.

Два сигнала за нерегламентирано състезание с каруци вдигнаха на крак полицията в Казанлък. При първия случай полицаите установяват струпване на близо сто души и каруци, които затрудняват движението по пътя между селата Черганово и Овощник.

Час по-късно е получен втори сигнал, отново за струпване на хора и каруци на същия път. Тогава служителите на реда попадат на 40 души с каруци. След намесата им те отново напускат мястото.

При последвала проверка на каруца, лицата в нея проявяват агресия и един полицай е леко пострадал, съобщи началникът на полицията в Казанлък Стойчо Крачолов: "Има задържано едно лице, което е непълнолетно, 16-годишен, другите двама са пълнолетни, които се издирват в момента".

Непълнолетният е ухапал по ръката и гърдите полицая, който поискал от него да се легитимира. За да респектират каруцарите, униформените произвели изстрел в безопасна посока, от който никой не е пострадал.

През цялото време преди това 16-годишният се е държал нагло. Не дал документ за самоличност, като обяснил, че в каруцата не носел личната си карта, защото може да я изгуби. Неотдавна бил изключен за лошо поведение от местно училище и сега си бил вкъщи.

По случая е образувано досъдебно производство.