В училища в няколко града в страната са подадени сигнали за бомби, предава БНР.

До момента от Министерството на вътрешните работи имат информация за подадени имейли с бомбени заплахи за училища в Русе, Бургас, София, Стара Загора, Сливен и Шумен.

Писмата са изпратени на различни имейл адреси, като във всеки от тях се упоменават няколко училища в няколко различни града. В момента екипите на полицията в градовете, в които има заплашени от бомба училища, действат по процедура, уточниха от МВР.

Преди по-малко от година подобни заплахи бяха изпратени до десетки училища в цялата страна. След разследване тогава полицията залови няколко тийнейджъри, които се оказаха автори на изпратените имейл заплахи.

Тогава също страната беше в предизборна кампания.

Сигнал за бомба прекъсна учебните занятия в ПГ по туризъм в Русе, предаде кореспондентът на БНР в града. Всички гимназисти са изведени от сградата и в момента полицейски служители влязоха за оглед в училището.

Заради сигнал за бомба са евакуирани и учениците от Професионалната гимназия по икономика в Шумен. Районът е отцепен.

Проверката в училище в Стара Загора вече е приключила и не е открито нищо притеснително.

Малко по-късно от МВР съобщиха, че всички сигнали са били проверени. При проверките не са открити съмнителни предмети. Съставени са констативни протоколи.

След приключване на действията на екипите, учебният процес е възстановен навсякъде, с изключение на няколко училища, с решение на ръководствата им, в които до края на учебния ден са оставали един или два часа.