Тяло на 54-годишен мъж е открито на булевард "България" в Стара Загора, съобщават от Областната дирекция на МВР в града.

Трупът е намерен снощи, малко преди полунощ, като от полицията уточняват, че по първоначални данни смъртта е настъпила в резултат на пътнотранспортно произшествие.

Очаква се извършването на аутопсия на тялото на 54-годишния мъж, съобщи окръжният прокурор Дичо Атанасов, цитиран от БТА.

Той посочи, че изготвянето на съдебно-медицинска експертиза ще даде повече информация дали смъртта е вследствие на пътен инцидент. 

В сектора "Пътна полиция" е образувано досъдебно производство. Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Стара Загора.

Вчера следобед на същия булевард в Стара Загора стана верижна катастрофа с три автомобила - "Нисан" с водач 22-годишен мъж, "Фолксваген" с водач 41-годишен мъж и БМВ с водач 25-годишна жена.

Фолксвагенът се запали и изгоря напълно, като в него пътуваха 16-годишно момиче и 38-годишна жена, които са получили медицинска помощ и са освободени. Други пострадали нямаше.