В кръвните проби на Георги Семерджиев е установен метамфетамин, съобщава bTV.

Пробите бяха взети с голямо закъснение - 30 часа след задържането на бившия футболист, блъснал и убил двете млади момичета на бул. 'Черни връх" в София.

След ареста си вчера той отказа да даде доброволно кръвни проби за алкохол и наркотици, както и всякакви проби от телесни течности, затова беше необходимо съдебно решение, чрез което тази процедура да се изпълни принудително.

Първото обвинение срещу бившия футболист е по член 343, ал.3, т.Б от Наказателния кодекс - за причинено пътно-транспортно произшествие с две жертви - 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович, след което извършителят е избягал от мястото на инцидента. Предвиденото в закона наказание е от 5 до 20 години "лишаване от свобода", когато случаят е особено тежък.

Второто и третото обвинение бяха обявени от заместник-градския прокурор на София Иво Илиев на 9 юли. Едното е за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества - за проверка на 10 юни в Студентски град, а не за катастрофата на бул. "Черни връх". Наказанието по закон е от 1 до 3 години затвор. Другото обвинение е за използване на неистински официален документ - свидетелство за правоуправление от Швейцарската конфедерация, за което са предвидени до 8 години затвор.

Четвъртото поред обвинение срещу бившия футболист е за притежание на наркотици, съобщиха от държавното обвинение. То му е повдигнато, след като при огледа на разполовения джип "Ауди Q7", шофиран от Семерджиев, е открито малко количество метамфетамин.

Наркотикът е намерен в предната част на колата. Пак там - по скоростния лост, волана и шофьорската врата са открити и ДНК следи от 35-годишния мъж.