Мъж мина с автомобила си през бездомно куче, за което се грижели жители от квартал "Каргона" в Ямбол. Сигнал за случилото се изпращат Силвия и съседите й. Силвия е осиновител на 10-годишното куче Габриела. То е живо, но е в много тежко състояние. Според съседи на шофьора, неговата постъпка е била съвсем умишлена. Жестокостта към животното е заснета от камерата на една от къщите в близост.

"Няма как да го приберем у дома. То е 10-годишно и е свикнало да живее на улицата. Открихме кучето в много тежко състояние. Получавахме заплахи от съседа ни, че ще убие кучетата. Не знаем какво му пречат. Заплашваше, че ще ги сложи на кол", разказаха жители на ямболския квартал, където се е случило зверството. 

Кучето е живяло временно в общинския приют в града и е обезпаразитено.

"Кучето е осиновено от мен. Постоянно бяга, колкото и да се опитваме да го задържим вкъщи", коментира в ефира на NOVA Силвия, която подава сигнала за инцидента.

"Намерихме кучето си в много тежко състояние - със счупен крак, нараняване в коремната кухина, отлепване на небцето. Извикахме лекар и той каза, че животното е блъснато от кола. Така решихме да видим камерите".

Съседи разказват, че не знаят защо шофьорът е проявил това отношение към кучето. По думите им кучетата на улицата са много спокойни и не правят проблеми. Осиновителката на кучето е подала сигнала и в полицията, подадено е и заявление до прокуратурата. За причинено трайно увреждане или смърт на гръбначно животно законът предвижда затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лв.

Миналата седмица друг шофьор мина с колата си през улично куче. Шокиращият видеозапис от инцидента в Сандански беше разпространен в социалните мрежи. Животното оцеля, но ще остане инвалид до края на живота си.