Осем футболни фена са прибрани в ареста заради сбиването в заведение в квартал "Източен" часове преди дербито между "Ботев" и "Локомотив"- Пловдив. Това съобщиха от полицията в града, които разкриха за часове дръзкото нападение.

Клип, появил се в социалните мрежи, на който се вижда как група младежи, облечени с черни тениски и маски на главите, влизат и изпочупват заведение и нанасят побой на друг запалянко, предизвика вълна от възмущение сред хората.

Двама от общо осемте арестувани са били задържани на територията на Варна, един е обявен за издирване, тъй като е напуснал страната. Арестуваните футболни хулигани са задържани за 72 часа, прокуратурата им е повдигнала обвинение за хулиганската проява.

"В хода на оперативно издирвателните мероприятия и оперативно-следствените действия, които извършихме, бяха иззети множество записи от камери, имаме разпитани свидетели, към момента разполагаме с достатъчно доказателства", заяви старши комисар Йордан Рогачев,директор на ОД на МВР-Пловдив, цитиран от bTV.