Торбичка с над 100 патрона и шумозаглушител са изхвърлени от прозореца на единия джип, с който се придвижвали по време на незаконния нощен лов бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев и четиримата му спътници.

Двата джипа били спрени от полицаи снощи около 23 часа след подаден сигнал за бракониерски улов на едър дивеч в района на с. Полена, община Симитли. При огледа изхвърлените неща били открити, а в каросерията на единия автомобил е намерено убито диво прасе. Открити са и 4 скъпи ловни карабини с оптика, още 116 патрона и още един шумозаглушител. 

Петимата - Димитър Георгиев, президентът на футболния отбор "Витоша Бистрица" Сергей Ташков, горският служител Владимир Петков, действащият служител на ДАНС Димитър К., и столичният бизнесмен Димитър А., са задържани. След като са дали показания, те са освободени.

По неофициална информация оправданието им е било, че видели по пътя си диво прасе, което куца. Решили, че е болно и извършили санитарен обстрел, за да не зарази другите животни в гората, съобщиха "24 часа" и bTV.

Под наблюдението на Районна прокуратура - Благоевград се води разследване.

Първоначалните действия по разследването са започнали от следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Благоевград. Към момента се извършват активни действия по разследването.

Предстои да бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи.