Починалият в петък вечерта Ангел Христов, популярен и като един от братя Галеви, ще бъде погребан в четвъртък. Това съобщи архиерейският наместник на Дупница отец Георгrи Паликарски, който ще извърши опелото в централния храм "Св. Георги" в Дупница. То ще започне в 13,30 ч.

Близки до семейството коментираха пред Dir.bg, че се надяват медиите да проявят разбиране и повишеният им интерес да не попречи на опечалените да изпратят близкия си в тишина и уединение.

Самият отец Паликарски не крие, че и след обявяването на Пламен Галев и Ангел Христов за международно издирване, е бил в кореспонденция с тях чрез смс-и.

Ангел Христов ще бъде погребан на видно място до гробищния храм, каза още архиерейският наместник на Дупница.

Погребението да стане още в неделя, но беше отложено заради започналите досъдебни производства и назначената аутопсия в столична клиника. Тя установи, че Христов е починал от масивен инфаркт. Дактилоскопските следи, иззети от тялото, съвпадат с тези, които са били заложени в системата, когато Ангел Христов е бил обявен за международно издирване, каза говорителят на прокуратурата в Кюстендил Марияна Сиракова пред БТА. Тя уточни, че досъдебното производство по случая продължава. Разпитват се свидетели, иззети са и нови биологични материали, заключенията все още не са готови.

До този момент остава загадка как Ангел Христов е успял да се върне в България, без да бъде забелязан от МВР.